Consultancy Bedrijfssoftware

3D Configurator voor natuursteen

Een rechtstreekse verbinding tussen klant en productie

Stoneapp tablet

Bij het werken met natuursteen is nauwkeurigheid en efficiëntie van cruciaal belang. Voor een administratieve medewerker en het bedrijf Lambrechts Nicolaers was de implementatie van een op maat gemaakte configurator voor natuursteen een game-changer. Deze configurator heeft niet alleen de uniformiteit bij het invoeren van gegevens verbeterd, maar heeft ook de klantbetrokkenheid versterkt en de doorlooptijd van bestellingen drastisch verkort.


Wat moesten we oplossen?

Inconsistentie

Klanten gaven voorheen verschillende eenheden en meeteenheden door, wat tot verwarring en fouten leidde. De configurator heeft nu validatie-invoer, waardoor inconsistente eenheden worden voorkomen. Ook kunnen onjuiste metingen en hoeken direct worden gedetecteerd.

Klantenservice

Klanten belden vaak voor informatie die nu toegankelijk is via de configurator. Dit heeft het aantal onnodige klantinteracties aanzienlijk verminderd en de werkdruk voor klantenservice verlaagd.

Handmatige invoeren in Adsolut

De vroegere manuele gegevensinvoer in Adsolut was tijdrovend en leidde soms tot fouten. Dankzij de configurator is dit proces gestroomlijnd en geautomatiseerd, wat de kans op fouten minimaliseert en de efficiëntie verhoogt.


Een online configurator

Screenshot 2023 11 14 at 14 14 05}

Met de implementatie van de natuursteen configurator heeft de administratieve medewerker niet alleen de operationele efficiëntie aanzienlijk verbeterd, maar ook de klantervaring versterkt. Klanten kunnen nu snel en gemakkelijk natuursteenproducten configureren, terwijl het bedrijf profiteert van verminderde fouten, snellere orderverwerking en meer tevreden klanten.

De voordelen van een configurator

24/7 verkopen

Altijd open voor verkoop, verhoogt kansen en omzet, ongeacht de tijd of locatie.

Kosten besparen

Beperk operationele uitgaven, optimaliseer huur- en personeelskosten.

Prijzen en marges

Prijzen bijhouden en automatisch marges bepalen

Koppelen met software

Onze software kan worden gekoppeld aan populaire platformen zoals Teamleader, Exact Online en meer.

Uniformiteit bij invoer

De configurator zorgt voor uniformiteit bij het invoeren van productspecificaties, waardoor menselijke fouten in de gegevensinvoer aanzienlijk verminderd zijn. Klanten kunnen nu met vertrouwen hun specificaties invoeren zonder zorgen te maken over een verkeerde eenheid of metingen.

Stoneapp

Koppeling met Adsolut

Voorheen moest de administratieve medewerker handmatig gegevens in het ERP-systeem Adsolut invoeren. Met de nieuwe configurator is dit proces geautomatiseerd, waardoor de kans op fouten en de tijd die nodig is om gegevens in te voeren, drastisch zijn verminderd.

Adsolut

Real-time foutdetectie

De 3D-configuratiemogelijkheid stelt klanten in staat om hun product visueel te zien en te configureren. Hierdoor kunnen eventuele fouten direct worden opgemerkt en gecorrigeerd, wat vroeger pas in een later stadium werd ontdekt, soms te laat voor correctie.

Screenshot 2023 11 14 at 14 02 49

Kortere doorlooptijd en tijdbesparing

Bestellingen worden sneller verwerkt en doorgestuurd naar de productieafdeling. Dit resulteert in een kortere doorlooptijd van het punt waarop de klant de bestelling plaatst tot het punt waarop het product wordt geproduceerd en geleverd.

Lambcrechtstoonzaal

Lambrechts Nicolaers aan het woord

De afgelopen 2 jaar hebben we intensief met Alpine Digital samengewerkt. Het voortschrijdend inzicht en de soepele werkhouding heeft ons toegelaten om een mooie oplossing uit te werken naar onze klanten. Dikke merci !

Gerelateerde diensten

Apps

Wiij bouwen op maat gemaakte mobiele apps en desktop applicaties voor je bedrijf. Bied een unieke gebruikerservaring aan je klanten en werknemers.

Lees meer
Webapp

Webshops

Bij Alpine Digital bouwen we websites en webshops om uw bedrijf via online groei te stimuleren. Kies uit een basis webshop of op maat gemaakte oplossingen.

Lees meer
Orkam preview

Configurators

Alpine Digital is gespecialiseerd in het bouwen van productconfigurators en biedt de mogelijkheid tot naadloze integratie met jouw webshop of ERP-systeem.

Lees meer
Wasombouw mac