Webshop Website

De Belgische fietslegende: Eddy Merckx

Het ontwikkelen van een website en webshop met NuxtJS en Craft CMS, voor de Belgische wielerlegende Eddy Merckx.

Eddymerckx

Eddy Merckx, de legendarische Belgische wielrenner, heeft na zijn actieve carrière in de sportwereld de Eddy Merckx-fietsen opgericht, een bedrijf dat hoogwaardige fietsen produceert en verkoopt. De onderneming heeft zowel een online aanwezigheid als een netwerk van fysieke distributeurs over de hele wereld opgebouwd.

Screenshot 2023 11 06 at 23 00 06}


Alpine Digital leverde een holistische oplossing voor Eddy Merckx, waardoor het bedrijf zijn online en offline aanwezigheid kon verbeteren en tegelijkertijd geld en tijd kon besparen door efficiënter voorraadbeheer. Met een verbeterde gebruikerservaring en een uniforme merkidentiteit heeft Eddy Merckx zijn positie als een toonaangevende speler in de fietsindustrie versterkt.

Enkele uitdagingen

Complexiteit van het aanbod

Eddy Merckx biedt een breed scala aan fietsmodellen en accessoires, wat leidt tot een complexe productstructuur. Klanten vonden het moeilijk om de juiste producten te vinden.

Consistente merkervaring

Het bedrijf wilde een uniforme merkervaring bieden, zowel online als bij fysieke distributeurs.

Efficiënt voorraadbeheer

Het beheer van voorraadniveaus bij distributeurs en online verkoopkanalen was een uitdaging. Het bedrijf had behoefte aan realtime inzicht in voorraadniveaus om voorraadtekorten te minimaliseren.

CraftCMS-implementatie

Alpine Digital heeft CraftCMS geïmplementeerd om een schaalbaar en flexibel contentbeheersysteem te bieden. Dit stelde Eddy Merckx in staat om gemakkelijk productinformatie, blogposts en andere content bij te werken.

DSC08986 1

UX/UI Design

Het ontwerpteam van Alpine Digital heeft een gebruiksvriendelijke en intuïtieve gebruikersinterface ontworpen om de online winkelervaring te verbeteren. Duidelijke navigatie, filteropties en productcategorieën maakten het gemakkelijker voor klanten om de juiste producten te vinden.

DSC01394 1

Vue / Nuxt Development

Alpine Digital heeft Vue.js gebruikt voor frontend development om de website responsiever te maken en de laadtijden te verkorten. Dit verbeterde de algehele gebruikerservaring.

DSC09241 3

Voorraadbeheeroplossing

Een op maat gemaakt voorraadbeheersysteem werd geïntegreerd in CraftCMS, waardoor Eddy Merckx realtime inzicht kreeg in de voorraadniveaus bij hun distributeurs. Dit hielp om voorraadtekorten te voorkomen en de efficiëntie van het distributienetwerk te verbeteren.

DSC00855 1

Voordelen van een webshop

Wereldwijd bereik

Bereik een breder publiek, verhoog klantenpotentieel, ook buiten de lokale markt.

24/7 verkopen

Altijd open voor verkoop, verhoogt kansen en omzet, ongeacht de tijd of locatie.

Persoonlijke ervaring

Bied aangepaste winkelervaring, versterk klantloyaliteit en mond-tot-mondreclame.

Software verbinden

Automatisch het winkelmandje vullen of verbinden met je ERP

Gerelateerde diensten

Webshops

Bij Alpine Digital bouwen we websites en webshops om uw bedrijf via online groei te stimuleren. Kies uit een basis webshop of op maat gemaakte oplossingen.

Lees meer
Orkam preview

Software verbinden

Leven er verschillende software pakketten binnen je bedrijf langs elkaar? Wij verbinden ze met elkaar en centraliseren al je data.

Lees meer
Softwareverbinden

Craft CMS

Alpine Digital is expert in Craft CMS websites en webshops. Daarnaast gebruiken wij Craft CMS ook voor op maat gemaakte software voor u bedrijf.

Lees meer
Craftcms